Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

7.8.2011

Suunnittelua

Minä ja tämän blogin lukijat ovat varmaankin huomanneet dieettiäni vaivaavan ongelman. Nimittäin kotona ollessa Dukanilla oleminen sujuu todella mallikkaasti ja paino putoaa. Mutta heti kun elämänrytmi muuttuu vähänkin, loman tai reissujen takia, dieetti kokee täydellisen lässähdyksen. Olen miettinyt miten tämän voisi estää ja ainoa keino jonka olen keksinyt on, että sovellan dieettiä hieman. Tai oikeastaan kehitän Plan B:n niille päiville/viikoille, jolloin normi-Dukan ei onnistu. Sitten aloin miettiä myös ihan tavallista karppausta ja että toimisiko se kohdallani paremmin. Hmm hmm vaikeita päätöksiä. Voisin esim. aloittaa taas Dukanin Attack-vaiheella (koska siitä saa niin kivasti alkumotivaatiota ja painon putoaminen lähtee nopeasti käyntiin) ja sitten jatkaa sovellettua Cruisea, jossa sallisin vähän rasvaa ja pitäisin PP-päiviä harvemmin, esim. kerran viikossa. Hiilarit pitäisin toki minimissä, mutta en olisi ihan niin "hysteerinen" niiden suhteen. Jos on joskus pakko syödä esim. pastaa, valitsisin sitten kokojyvävaihtoehdon. Tekisi mieli pitää myös marjat ja hedelmät ruokavaliossa, koska omistan ihanan smoothie-koneen ja omatekemät smoothiet ovat mainio välipala.

Tämä dieetin muutos tulee nyt ajankohtaiseksi senkin takia, että aloitan noin kuukauden päästä opiskelut ja en yhtään tiedä miten Dukanointi sitten onnistuisi. Opiskelijaelämän alussa tulee myös alkoholinkäyttö varmasti kohoamaan asteen jos toisenkin... Yritän joka tapauksessa tämän päivän aikana saada tehtyä päätökseni dieetin kohtalosta, sillä maanantai olisi kiva päivä taas jatkaa laihdutusta. Selailen motivaatioksi H&M:n syksyn kuvastoa, joka tosin on täynnä ihan kamalan värisiä vaatteita! Hallitsevana väriteemana tuntuu olevan vauvankakan eri vivahteet, pääosissa vanha klassikko: sinappikakka.

3 kommenttia:

  1. Kiva oli törmätä blogiisi :)
    Itse aloitin dukanin dietin vuosi sitten toukokuun lopussa, ja varsinkin suomenkielisiä blogeja oli noh... voiko edes sanoa harvoja, eli ei oikeastaan ollenkaan. vaikka itsekkin puhun englantia hyvin, olisi ollut kiva seurata suomalaista blogia, olisi varmaan antanut lisäpotkua omaankin laihdutukseen.... mutta siis jokatapauksessa...
    Jouluun mennessä olin tiputtanut 35 kiloa, dietti todella toimii jos vaan pysyy tiukkana :)
    (kannattaa muuten oikeasti mitata itseänsä... toimii paremmin ku vaaka... vaikka kiloja ei olisikaan tippunut niin senttinauha voi näyttää mitä kummallisempia lukuja :)
    Tsemppiä :)
    PS. Light siiderit ja light juomat vodkalla on parasta tuon dietin aikana alkoholi juomista ;)

    VastaaPoista
  2. Oi, todella hieno suoritus sinulla, 35 kiloa, wau!! Onneksi olkoon!

    Ja juu olen huomannut kyllä että dieetti todella toimii silloin kun sitä noudattaa, mutta itselläni tosiaan on tullut ongelmaksi nuo reissut sun muut epäsäännölliset rytmit. Sitten reissujen jälkeen on tooodella vaikeaa taas palata dieetille. Mutta täytyy myöntää että tuo sinun upea suorituksesi kannustaa ja motivoi minuakin taas palaamaan Dukanille. Olen pikkuhiljaa jo kotoa karsinutkin taas kaikkia herkkuja ja hiilariruokia, joten taidanpa huomenna painella kauppaan ja ostaa ruuat ihan tiukasti Dukan mielessä. Kiitos kun jaoit kannustavan kokemuksesi!

    VastaaPoista
  3. Mulla on sama vika, eli kun pysyn pitkään samassa paikassa niin dietti sujuu hyvin ja paino tippuu, mutta heti ku tulee reissuja tai sairastumisia yms. niin tulee tehtyä huonoja valintoja, mässäily jää päälle ja ruotuun on hankala palata. :( Täytyis vaan koittaa pitää itseään niskasta kiinni ja miettiä aina, että "viekö tämä pulla lähemmäs minua tavoitettani vai valitsisinko sittenkin vain yhden keksin" tjsp.

    VastaaPoista