Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

7.8.2013

Paino sen kun putoaa

Hyvin menee edelleen! Olen lähdössä huomenna viikonloppureissuun sukuloimaan ja pidän taas useamman PV-päivän putkeen. Paino oli tänään 69,5 kiloa, eli pudotusta on nyt yhteensä 16,1 kiloa. Alle kymmenen kiloa jäljellä! Saa nähdä mihin tahtiin viimeiset kilot karisevat. Jos pudotus on edelleen yhtä helppoa kuin se on tähänkin asti ollut, voisin rutistaa tavoitetta vielä pari kiloa alaspäin. Mutta eipä nyt mennä asioiden edelle.

Olen ollut vähän maassa viime aikoina tuon työjutun takia. Yleensä lohduttaudun herkuttelemalla, mutta tällä kertaa se ei tietenkään ole vaihtoehtona. On ollut ihan kiva huomata, että kyllä sitä voi selvitä ilman herkkujakin, vaikeampinakin aikoina. Ennen olen lievittänyt myös tylsistymistä syömällä ja olen kyllä huomannut, että tylsyyden hetkellä meinaa eksyä jääkapille vaikkei olisi nälkä. Dukanilla se nyt ei sinänsä haittaa, sillä sallittuja ruokia saa syödä niin paljon kuin haluaa. Olenkin tylsinä päivinä syönyt pikku aterioita pitkin päivää ja paino on silti pudonnut.

Menkkojen aikainen parin viikon jumitus meni ryminällä ohi ja paino on sen jälkeen pudonnut tosi nopeasti. Kannattaa siis jaksaa kärvistellä jumien kanssa, vaikka tuntuisi epätoivoiselta. Minulla ne jumit tosiaan saattavat kestää parikin viikkoa. Se on varmaan ihan normaalia ja odotettavissa Dukanin aikana (ja varsinkin naisilla hormonitoiminnan takia). En ole koskaan tehnyt mitään sen kummempaa jumien selättämiseksi, en liikkunut enempää tai syönyt vähempää. Kyllä ne jumikaudet väkisinkin joskus ohi menevät kun jaksaa vain odottaa. Jos nyt välttämättä haluaa jotain tehdä, voi tietysti koittaa pitää useampia PP-päiviä putkeen.

Meikäläisen PP/PV-rytmi on tällä hetkellä aika epäsäännöllinen. Yleensä koitan pitää 1/1-rytmiä, mutta saatan joskus joutua pitämään useita PV-päiviä ja korjaan ne sitten pitämällä saman verran PP-päiviä. Joskus on myös helpompaa pitää kaksi PV-päivää putkeen ruuanlaiton kannalta. Teen yleensä isomman satsin ruokaa kerralla ja esimerkiksi täytettyjä paprikoita ei viitsi tehdä vain yhtä ateriaa varten. Teen kuitenkin ruokaa vain itselleni, sillä mieheke syö ihan omien aikataulujensa ja mieltymystensä mukaan.

Nyt pakkailemaan ja pyykkäilemään, ja taidanpa syödä pari täytettyä paprikaa... Nam!

26 kommenttia:

  1. Heippa Dukanette!

    Olen seuraillut blogiasi jo jonkun aikaa. Hienosti sulla on pudonnut paino ja kiva rento suhtautuminen noihin jumitusvaiheisiin. Itselläni iskee aina muutaman jumituspäivän jälkeen pienehkö paniikki, vaikka järki sanoo että se on ihan normaalia. :)

    Tsemppiä jatkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minullakin ihan alussa oli pientä ahdistusta jumeista, mutta kun huomasin että aina se paino jossain vaiheessa alkaa pudota (ja yleensä vieläpä ryminällä), rauhoituin sen suhteen.

      Kiitokset tsempeistä! =)

      Kävin pikaisesti lukemassa blogiasi ja varmasti lisään lukulistalle! Dukan-blogit ovat aina kiinnostavaa luettavaa.

      Poista
  2. Hei Dukanette!
    Mahtava blogi ja ihanat ohjeet attack ja cruisin vaiheisiin! Olen ihan noviisi, olen karpannut tiukasti useamman vuoden, nyt vuoden verran en enää niin tiukasti ja kas, aloituspainossa ollaan että sellainen 15kg.n pudotus olisi edessä.
    Olenkin nyt päättänyt ( huom, päättänyt, ensin meinasin kirjoittaa että suunnitellut:) Niin, päättänyt että ensi maanantaina 19.8 alkaa attack vaihe ja valmistaudun siihen hyvin kaupan kautta sekä henkisesti. Kuinka monta päivää itse alussa vedit attack vaihetta? Juu,hyvä kun löysin tämän sinun blogisi, tästä tulee vielä lisää tsemppiä! Terv: Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva että löysit blogin jos tästä on jotain hyötyä sinulle. =)

      Itse olin attackilla kuusi päivää. Dukan-laskuri sanoi että viisi päivää riittää, mutta kuudes päivä meni melkein vahingossa siihen jatkoksi. Oletko käynyt vielä testaamassa sitä laskuria? Se on niin kiva, kun näkee päivämäärän jolloin saavutat tavoitepainon jos aloitat nyt! Minulle antoi silloin alussa kovasti motivaatiota, kun tiesi ettei tarvitse vuosikausia laihduttaa vaan tavoitteessa ollaan muutamien kuukausien päästä.

      Joka tapauksessa supertsempit sinulle laihdutukseen! Käy kertomassa välillä kuulumisia. =)

      Poista
  3. Moikka!
    Piti kysyä sinulta neuvoa dietin ruokavalion suhteen.. Eli miten on pähkinöitten laita? Ovatko sallittujen listalla vai ei? Ja onko jotain tiettyjä pähkinöitä joita ei saa syödä?
    Kiitos vastauksestasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pähkinät eivät ole sallittuja ainakaan attackin ja cruisen aikana. Eli siis kaikki pähkinät on kielletty, sori. =)

      Poista
  4. Kiitos vastauksesta ja loistavasta blogista! Ja tsemppiä jatkoon, onnistut varmasti ja toivottavasti minäkin :)

    VastaaPoista
  5. Heippa!
    Olen ihan sinun blogisi perusteella innostunut Dukanista monien epätoivoisten laihdutusyritysten jälkeen. Alkupaino oli 82 ja olen nyt kahdeksatta päivä hyökännyt ja paino tippunut 4 kg. Todella motivoivaa. Huomenna sitten cruisaillaan. Kiitos kirjoituksistasi.
    Terv. Siru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa kasvavaan Dukan-joukkoon! Neljä kiloa on tosi kunnioitettava suoritus attackilla. Kuten sanoit, tosi motivoivaa! Miten on cruise lähtenyt käyntiin?

      Tsemppiä dieetille!

      Poista
    2. Hei taas!
      Kiitos vastauksestasi. Cruise on lähtenyt hyvin käyntiin sikäli, että olen jo tottunut 1/1-rytmiin hyvin. Pullat, leivät ja karkit eivät enää ole joka hetki mielessä. Viikon cruisessa pudonnut 1 kg, mutta olen tahtiin hyvin tyytyväinen ja se jopa näkyy jo (ainakin vähän ;))Hyvää jatkoa Sinulle. Siru

      Poista
  6. Kirjoitatko myös siitä kolmannesta vaiheesta jossain vaiheessa? Ja neljännessäkö saa sitten jo syödä ihan normaalisti, pitäen vaan yhden PP päivän/viikko? :)Itsellä tämä on nyt ensimmäinen päivä attackilla ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve,
      Täällä myös "alan harrastaja" ensimmäistä ( tai tänään itseasiassa toista) päivää Attacilla :) Miltä tuntuu siellä ekat päivät?
      Täällä ollaan tänään ehkä vähän ärtyisellä tuulella, mutta nälkä ei pahemmin kyllä ole. Eikä vielä päätäkään ole särkenyt, vaikka aiemman karppauskokemuksen perusteella sekin on jossain vaiheessa odotettavissa. Tässä vaiheessa työpäivää alkaa jo ajatus hiipiä päivälliseen ja että valitsisiko kanaa vai kalaa. Hmm, Ehkä en kuitenkaan ihan raejuusto ihminen ole, se jo tökkii! Uskomatonta jo toisena päivänä! Mutta tsemppiä sinne, kirjoitellaan! Terv: Maija

      Poista
    2. Kiitos kysymästä, hyvältä tuntuu! Mitä nyt hiukan väsymystä ollut tämän kahden päivän aikana enemmän kuin normaalisti ja päätäkin on hiukan särkenyt. :) Muuten mennyt melkeempä mahtavasti :) Näiden kahden päivän aikana paino on pudonnut 1,6kg (äsken punnattuani itseni), joten motivoi kyllä hyvin kun näinkin pienessä ajassa se vaan putoaa :) Kuin myös, tsemppiä sinnekkin päin ja kuullaan taas! :) Terv. Jansku

      Poista
    3. Kirjoitan kyllä jossain välissä kolmannesta ja neljännestä vaiheesta. Minulla on itselläni vielä pari kuukautta cruisea jäljellä, mutta kirjoitan ohjeet tänne kunhan itse pääsen seuraavaan vaiheeseen.

      Tsemppiä Dukaneiluun!

      Poista
  7. Moi taasen,olen sama anonyymi joka laittoi 1.8.13 viestin ja aloitin silloin myös ko dieetin. 8,5kg pudotusta tuosta päivästä tähän aamuun,eli noin kolmasosa pudotettavasta painosta. Kiitos sinun ja mahtavan blogisi,kirjaa kun en ole vielä hankkinut niin käytän sivustoasi "raamattunani",täällä on kaikki oleellinen mitä dieetin aloittamiseen tarvitaan. Suuri hatunnosto sinulle,tämä blogi selvästi innoittaa monia! Terveisin Suvi K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, upea pudotus sinulla! Kiva että olet täältä löytänyt tarpeeksi tietoa. Kiitos kun tulit kertomaan kuulumisia. Muiden onnistumiset antavat lisäintoa myös minulle, ja toivottavasti muillekin lukijoille! Tsemppiä jatkoon!

      Poista
  8. Moikka Jansku ja Suvi! Täällä sitä mennään kolmatta päivää Attackilla. Eilen illalla meinasi olla vähän vaikeuksia, miehen piti tuoda kaupasta tonnikalaa, jonka sitten unohti... En jaksanut enää lähteä vaan tyydyin syömään raejuustoa pizzamausteella:) Ensin ajattelin että olen tämän 3 päivää Attackilla, mutta kai tuo neljäskin nyt menisi eli vielä huominen. Vaakalla en ole uskaltanut vielä käydä, kovasti toki pudotusta toivoisin, olo ainakin on jo sutjakkaampi. Lähtöpainoa täällä karvan alta 80kg. Tilasin itse adlibriksestä tuon suomennetun Dukanin kirjan, ei ole vielä tullut mutta kovasti odotan, ei ollut kuin 14,95 että aika kohtuu hintainen. Mahtava pudotus muuten Suvi 8,5 kg ja tosi pienessä ajassa! Mites muuten Teillä liikkumiset? Olen nyt parina päivänä tehnyt lenkin, eilen meni naapurin kanssa puolitoista tuntia ja pari kertaa viikossa kahvakuulailen. Onneksi ei kahvakuulat osuneet näihin Attack päiviin, olisi voinut olla vähän liian rankkaa. Mutta, lähden nyt tästä töistä käymään hakemassa sitä tonnikalaa ettei rupea ahdistamaan lounaalla :) Tsemiä! Terv: Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ajatuksena ois olla se koko 10 päivää attackilla, mikäli olo pysyy näin hyvänä :)Tai sit 7-8 päivää, jos ei sitä koko 10 päivää jaksa. Liikkunut olen 30-60min päivässä ja nyt myös kolmannella päivällä mennään.. Painoa pudonnut jo 2,1kg äsken kun mittasin! On tää kyllä oikeesti ehkä helpoin tapa laihtua! :)Itse kun vielä olen juuri tälläinen, että tuloksia pitää näkyä melkeempä heti :D Suosittelen kaikille! T. Jansku

      Poista
  9. moi,mä lasken liikkumiseen myös päivän mittaan kertyvät askeleet,koska meillä on kaksi pientä lasta,tuonkin puolen tunnin kävelylle ehtimisen kanssa tekee tiukkaa toisinaan. Askeleita kyllä kertyy päivittäin helposti yli 10000 ja kotityöt siihen päälle,joten olen vähän lepsumpi tuon suhteen. Ja nuo kilot ovat olleet lähinnä nestettä,lähtöpaino oli huimat 91 iltapäivällä mitattuna,joten pudotettavaakin on. Mutta tämän aamun 82,3 kg antaa puhtia jatkaa. Ja vaikka väitetään,että tämä on tylsä ruokavalio,niin mausteilla saa yllättäviäkin vaihteluita ruokiin. Mua mietityttää, lieneekö tällä ruokavaliolla vaikutusta kuukautisten pidentymiseen? Ja onkohan mitään suomenkielistä foorumintynkää Dukaniin liittyen? T. Suvi K

    VastaaPoista
  10. Hei! Tänään tuntuu pahalle... Neljä päivää meni attackilla ja pudotusta 2 kg. Vaikka tänään söin lounaaksi salaattia niin aamusta saakka piinannut tuskallinen päänsärky ei ota laantuakseen. Ja ihmeellisen hermostunut ja kireä olo. Illalla olisi sitten vielä pienet kekkerit, tosin toimin kuskina mutta jotain pientä tulee varmaan ainakin syötyä, pysyn salaatti linjalla ja huomenna sitten tiukasti vain proteiinia. Juu, että nyt ei ole olo kovin kehuttava, odotin tätä päänsärkyä alkavaksi jo aiemmin, mutta ehkä tuon 3 päivää sitten oli vielä hiilareita jossain kertyneenä ja nyt ne on vasta kokonaan poistuneet ja "vieroitusoireet" iskee päälle :) Mutta oikein paljon tsemppiä sinne muille! Eiköhän tämä vielä taas tästä iloksi muutu :) Terv: Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Mulla tänään viides päivä ja vieläkin tuntuu ihan hyvältä, mitään muita "oireita" ei ole ollut kuin ummetus! Eilen kävin taas puntarilla ja -2.7kg näytti! Eli siis itseltä neljässä päivässä tuon verran lähteny :)Saas nähdä iskeekö mulle jossain vaiheessa tuo päänsärky ja hermostuneisuus/kireys! Jos ei, niin sit oon kyllä koko 10 päivää tällä kuurilla :) Tsemppiä sinnekin! T. Jansku

      Poista
  11. Hei vaan! Täällä taas arkeen päästy ja dukan senkun sujuu. Perjantain vastoinkäymisistä huolimatta hyvin olen jaksanut. Eilen sunnuntai aamuna teki kyllä kovasti mieli leipää, mutta päädyin sitten vain paistamaan munia... Ja lähtihän se nälkä eikä ihan heti tullut takaisin. Päätä särkee vielä ajoittaisesti, mutta ei häiritsevästi, eilen olin kahvakuulatreeneissäkin ilman extra hiilareita ja hyvin jaksoi tunnin vetää. Otin n. tunti ennen treenejä rahkaa + raejuustoa sekaisin niin kyllä siitäkin hyvää energiaa sai. Mutta, eikun tästä työt pulkkaan ja kauppaan täyttämään rahka/raejuusto varastoja :) Mukavaa viikkoa!
    Terv: Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maija! Kiva kun olet käynyt kertomassa dieettikuulumisia. Minullakin ihan alussa oli ikävää päänsärkyä pari päivää, tosi kovaakin jomotusta. Se meni sitten onneksi ohi. Pitää muistaa syödä tarpeeksi, sillä liian vähäinen syöminenkin saattaa pahentaa päänsärkyjä.

      Kahvakuulailu on minulla seuraavana kokeilulistalla. Minun piti lähteä äidin kanssa kahvakuulatunneille, mutta äiti ei selkäkipujensa takia saakaan harrastaa kuulailua. Olen hirmu laiska menemään yksin, joten pitää yrittää houkutella joku kaveri mukaan. Olen kuullut että se on tehokas ja hauska liikuntamuoto. Harrastatko paljonkin liikuntaa? Voisitko suositella jotain aloittelijaystävällistä?

      Supertsempit sinulle jatkoon ja aurinkoista syksyä!

      Poista
  12. Viimeinen kymmenes päivä attackilla ja painoa on pudonnut 4,8kg! Huomenna saa onneksi salaattia myös <3 :D Mulla ei ollut päänsärkyä lainkaan (vaikken paljoa tuona aikana syönytkään), mut sitäkin enemmän ummetusta :/ Olo on joka päivä vaan parempi, kun paino putoaa oikein silmissä! :) Eli tästä on taas hyvä jatkaa! T. Jansku

    VastaaPoista
  13. Hei, olen ajatellut aloittaa ducan dieetin, haluaisin tiedä mistä löydän sen dieetinlaskurin? Tosi kiva blogi :) Olet innostanut minua tosi paljon :)

    VastaaPoista
  14. dieettiä takana 6vkoa ja 5päivää, painoa pudonnut huimat 14kg eli painollisesti puolessa välissä ollaan ihan justiin :) nälkä ei ole ollut, mutta vatsa temppuilee edelleen (siihen nyt on jo tottunutkin). nyt pukkaa pienoista jumia, mutta usko on luja että tavote saavutetaan ens kevääseen mennessä :)

    VastaaPoista