Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

18.6.2013

Jumi

Ensimmäistä kertaa tämänkertaisen Dukan-rupeaman aikana on paino nyt jumittanut hieman pitemmän aikaa. Viime viikolla paino oli jo 75,8, mutta maanantaipunnitukseen olikin sitten noussut ja vaaka näytti 76,7, jossa se on siitä asti pysytellyt. Veikkaan että tuo saattaisi johtua menkoista, joiden pitäisi kohtapuoliin alkaa. Olen ollut aika kiukkuinenkin välillä, joten eiköhän se hormoneista johdu.

En ole kovinkaan pahoillani painon tippumattomuudesta ainakaan vielä, sillä olihan se odotettavissa että jossain vaiheessa tulee pieniä stoppeja tai vähän takapakkiakin. Pysyttelen sallituissa ruuissa ja juon tarpeeksi vettä, kyllä se paino siitä sitten taas alkaa tippua.

Kiitos muuten vielä tässä kaikille viime aikoina kommentoineille! Yritän vastata kommentteihin aina muutaman päivän sisällä, mutta aina ei ole aikaa, joten saattaa mennä pitempäänkin. Kommentit kuitenkin piristävät hirmuisesti ja on tietysti mahtavaa lukea muidenkin Dukan-kokemuksia ja kuulla että niin moni on aloittamassa tai jo aloittanut oman laihdutusprojektinsa. Tsemppaillaan yhdessä toisiamme kohti tavoitepainoja!

10 kommenttia:

  1. Moikka, ensinnäki kiitos kun jaksat tätä blogia pitää motivoi itseänikin paljon !!

    Sellasta oisin sulta kysässy että mitä oot mieltä saakohan dukanin aikana cruisaillessa syyä sellaista fastin proteiini puddingii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin googlettelemassa vähän ja näyttäisi itse asiassa, että eivät nuo puddingit ainakaan kovin paljon haittaa dieetille tee. Jos nyt esimerkiksi yhden päivässä syö, eikä enempää.

      Paras vaihtoehto niistä olisi suklaa, sillä siinä on vähiten hiilareita. Valkosuklaakin menettelee, mutta toffeessa ja minttusuklaassa on hiilareita enemmän. Tosin käsittääkseni yksi annos on tuon 30 grammaa, ja eihän siitä kovin montaa grammaa hiilareita tule joka tapauksessa.

      Riippuu ihan siitä, miten tarkasti haluaa Dukania noudattaa. Herra Dukan suosittelee syömään oikeaa ruokaa, eikä käyttämään ateriakorvikkeita tai proteiinijuomia tms. Mutta kuten sanottu, ei yksi päivässä varmasti maailmaa kaada, varsinkin jos se auttaa vaikka makeannälkään tai menee kiireessä välipalana kun ei muuta ehdi syödä.

      (Saatan itsekin kokeilla, sen verran niistä kiinnostuin!)

      Poista
  2. Moi! Attack vaihe ohi ja 2,4kg tippui paino sinä aikana :) olin 6pv! Tänä aamuna tulikin sitten takapakkia itelläkin heti kun menkat muka alkaa.. niitten ei pitäisi joten vähän typerä olo, itteäki ärsyttää koko ajan ja kauhee turvotus päällä :( 600g oli tullu nyt sit lisää..mut siitä sitä noustaan! Eiku lasketaan :D Periksi ei anneta!! :) tosi ihanaa ja helppoa on ollut dieetillä! Mielitekoja ei ole ollut ollenkaan vaikka karkkipusseja ripustelen hyllyyn melkein joka päivä! :) pahempia kyllästymisiäkään ei ole tullut ja vesikin on maistunut vaikka ennen hyvä että desiä join päivässä! :D

    Tsemppiä ja oikein hauskaa juhannusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himputin menkat latistavat meidän onnistumisia! Onneksi tosin vain kerran kuussa. =)

      Tosi ihana kuulla että dieetti on lähtenyt hienosti käyntiin. 2,4 kiloa on tosi hyvä tulos ja kun selvästi olet motivoitunut, lähtee kiloja varmasti paljon ja hyvään tahtiin. Onko miehesi vielä mukana projektissa?

      Veden juonti onkin tosi tärkeää. Minun pitää kiinnittää siihen oikein erikoisesti huomiota, sillä töissä tulee usein juotua liian vähän. Ja minäkin olen töissä tekemisissä kaiken maailman herkkujen kanssa päivittäin, mutta en ole kahden kuukauden aikana sortunut kertaakaan. Otan sen melkeinpä haasteena! Sitä paitsi se on hyvää siedätyshoitoa, niin ei sitten tule yhtäkkisiä paniikkimielitekoja kun näkeekin jossain herkkuja, kun on siihen niin tottunut.

      Hyvää juhannusta myös sinulle! Ei anneta pikku jumien ja menkkapainonnousun pilata tunnelmaa, sillä mehän onnistumme!! =)

      Poista
    2. Moi!

      Oliko sulla jossain sitä ohjetta niihin muffinsseihin tai johonkin mitä teit niistä... ööö... hiutaleista? Tai jostain?

      Poista
    3. Mies on täysillä mukana ja se on 4kg nyt 11pv aikana puottanut! :) itselläkin on nyt yhteensä 3,2kg lähtenyt samassa ajassa :) juhannuskin meni oikein hyvin, ei edes tehnyt herkkuja mieli vaikka jokainen ympärillä niitä mätti suuhunsa! Se vaan tsemppas itteä eteenpäin, et periksihän en anna! :)

      Ootko mittanauhalla mitannut itseäsi , et onko miten hyvin senttejä lähtenyt vaikka painoa ei juurikaan olisi tippunut? Itse en aloituksen jälkeen ole vielä katsonut, jospa tästä rohkaistuisi niin voisi kattoakkin joku päivä.. :) itsehhän kun en yllättäen peilin kautta muutoksia huomaa, niin jospa se vähän valaiseisi enemmän mitä sitä on tullutkaan tehtyä.. :D

      Poista
    4. Oho hienot tulokset myös miehelläsi! Varmaan tosi hienoa jakaa onnistumiset puolison kanssa ja iloita yhdessä!

      Aikamoinen onnistuminen sinulla myös tuo juhannus herkuttelijoiden saartamana. Itse vietin juhannuksen kotona (oli pakko levätä kun oli kaksi vapaapäivää, muuten on niin paljon töitä tällä hetkellä) ja siksi ei edes tullut houkutuksia.

      En jotenkaan saanut aikaiseksi mittailla itseäni mittanauhalla silloin aloittaessani. Se oli koko ajan mielessä, mutta en ehkä halunnut edes tietää niitä mittanauhan lukemia, joten se sitten jäi. Nyt se tietysti vähän harmittaa, mutta eipä sille enää mitään mahda. Harmittaa myös etten ottanut valokuvia siitä alkutilanteesta. Olisin voinut laittaa tänne blogiin ennen ja jälkeen kuvat sitten kun olen tavoitepainossa.

      Mikähän siinä on kun peili aina valehtelee? Tosi epäreilua. Valokuvista sitten aina näkee että ohhoh olinpas tuossa hoikkana, tai hyyi olinpas minä lihavassa kunnossa. Ja peilistä näyttää aina aika samalta. Ja kun vaakakin joskus tuntuu valehtelevan, mihin tässä voi enää luottaa? =P

      Poista
  3. Niin siis kauraleseitä toki tarkoitin. Eli ohjetta, miten niistä tehtiin muffinsseja? Ja mites xylitol-tabletit, oisko sellaset ok? Vai pelkkä purkka? Mikä purkka ois hyvää jos on dukanilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muffinssiohjeen löysin ihan googlettamalla englanniksi. En nyt muista mikä se oli, mutta tosiaan englanniksi löytyy vaikka mitä reseptejä kun googlettelee.

      Sokeritonta purkkaa voi Dukanilla syödä ihan rauhassa. Herra Dukan ihan suosittelee syömään purkkaa jos esimerkiksi makeanhimo iskee.

      Poista
    2. Yritin kanssa googlata noita muffinssiohjeita mutta en tulkitse niitä kun ovat englanniksi. :D

      Poista