Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

5.6.2013

Satunnaisille vierailijoille

Huom kaikki satunnaiset Dukan-dieetistä kiinnostuneet! Kannattaa käydä Dukan-dieetin virallisilla sivuilla, joilta löytyy erinomainen Dukan-testi/laskuri. Siihen kun täyttää tietonsa, saa näkyviin oman ideaalipainonsa (true weight) jota voi pitää ainakin suuntaa antavana taivoitepainonaan, joka pitäisi Dukan-dieetillä olla realistisesti saavutettavissa. Sieltä näkee myös päivämäärän, jolloin tavoitepainon saavuttaa jos aloittaa Dukanin huomenna. Juuri tuo päivämäärä on mielestäni todella motivoiva, sillä siten oma unelmapaino on konkreettisesti näkyvissä tulevaisuudessa, eikä vain joku epämääräinen kaukaiselta tuntuva tavoite.

Tuo testi on tietysti ilmainen, eikä sido mihinkään. Itse olen käyttänyt sitä aina Dukanille ryhtyessäni ja olen kirjoittanut sen antamat Dukan-vaiheiden kestot ylös. Sivuilla tarjotaan sitten tietysti maksullista Dukan-valmennusta, mutta en henkilökohtaisesti laittaisi rahaani sellaiseen, sillä itse ostin Dukanin kirjan ja olen pärjännyt sen avulla mainiosti.

Testi on englanniksi ja osoite on www.dukandiet.co.uk

Testiin pääsee etusivulta kun klikkaa "Calculate your True Weight". Tein äsken testin itsekin uudelleen, jotta voin liittää tähän kuvan siitä miltä sen tulos näyttää. Tässä on omat tietoni muuten kohdillaan, paitsi päivämäärät, sillä itsehän olen aloittanut jo viisi viikkoa sitten. Oikea tavoitepainon saavuttamisen päivämääräni on 1.11.2013.


Tältä testin tulos näyttää. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla.

18 kommenttia:

  1. Moikka, osaatko sanoa, voiko kauraleseinä syödä kaurahiutaleita, eli käytännössä puuroa? Onko leseillä ja hiutaleilla mitään eroa? En haluaisi ostaa erikseen leseitä kun kaurapuuroa löytyy kaapista.

    Entä onko sinulla tullut repsahduksia tai juhlapäiviä, ja jos on, miten vaikutti painoon? Meillä on huomenna työpaikan grillibileet joissa varmasti alkaa siiderihammasta kolottaa.

    Nimim. toinen attack-päivä menossa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauralese ja kaurahiutale eivät ole sama asia. Hiutaleet on periaatteessa litistettyjä kokonaisia jyviä ja leseet on sitä jyvän kuorta, jonka sanotaan olevan terveellisin osa viljasta. Eli Dukanilla kaurahiutaleet eivät ole sallittujen ruokien listalla, valitettavasti. Leseestä saa kuitenkin myös tehtyä puuron (itse en ole koittanut).

      Minulla ei nyt tämän viimeisimmän Dukanin aikana ole ollut yhtään repsahduksia tai juhlapäiviä. Tiedän kuitenkin edellisiltä kerroilta, että kyllä ne juhlapäivät jonkun verran vaikuttavat painoon. Yleensä se näkyy kohonneena painona, joka sitten pikku hiljaa taas lasehtii pois kun pääsee takaisin ruotuun.

      Jos olet vasta toista päivää attackilla ja huomenna on juhlat, suosittelisin ehkä aloittamaan koko attackin uudelleen juhlapäivän jälkeen. Attackin on tarkoitus olla salama-alku dieetille, joten sen teho kyllä lässähtää jos sen aikana repsuilee, varsinkin alkoholin kanssa.

      Tsemppiä kuitenkin laihdutukseen, ei se maailma yksiin grillibileisiin kaadu. =)

      Poista
    2. Kiitos tästä! Tiedätkö voiko kauraleseet korvata ruisleseillä?

      Poista
    3. Nyt kyllä heitit hyvän kysymyksen. En osaa yhtään sanoa!

      Nopeasti googlettamalla en löytänyt mitään hyvää syytä miksi ruisleseitä ei saisi syödä kauraleseiden sijasta. Tosin löysin jotain juttua eri leseiden vesiliukoisuuksista, mutta en löytänyt sen kummempaa selitystä mitä merkitystä niillä on. Joku viisaampi voisi vastata tähän.

      Voisit ehkä varmuuden vuoksi vuorotella kauran ja rukiin välillä. Onko sinulla joku erityinen syy miksi haluaisit korvata kauraleseet ruisleseillä?

      Poista
    4. Lähinnä se, että kaapista löytyi ruisleseitä mutta ei kauraleseitä. :D Nyt tosin ostin myös kauraa. Vertailin, että ruisleseissä on tosi paljon enemmän kuitua, mutta taisi olla enemmän kaloreita. En tiedä, vaikea sanoa. Tuskin siitä valtavaa haittaa on vaikka ne rukiitkin söisi sieltä kaapista pois.

      Iik, tänä aamuna vaaka näytti 78,4kg, lähtöpaino 79,6kg! Kyllä voi pienestä iloita. :D

      Poista
    5. Jess, onnea hyvästä alusta!

      Ja tosiaan ei siitä varmaankaan ole juuri haittaa jos ne rukiit syö pois. Mietin että saattaisikohan tuolla viljan valinnalla olla jotain tekemistä sen kanssa, että herra Dukan on ranskalainen. Meille suomalaisille ruis olisi ihan luonteva valinta, mutta valkoisten patonkien luvatussa maassa asia voi olla toisin. =)

      Poista
  2. Oi voi. Vain kolme kuukautta menisi, jos huomenna aloittaisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, juuri siksi linkitin tuon testin kun se antaa niin ihanasti toivoa tavoitteen saavuttamisesta. =)

      Poista
  3. Hei, ihan mahtava tää sun blogi !!! Sain niin paljon inspiraatiota ja näin ollen huomenna alkaakin tuon miehekkeeni kanssa Dukan-dieetti, tutustuttiin ekaksi diettiin ja tänään kaupassa ostettiin vain attack-vaiheen ruokia ! Jos saa toivoa jotain postausta, niin ihan kunnon reseptejä ruuista niin attack- kuin cruice-vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis kehuista!

      Mahtavaa että sinulla on mies laihdutuskaverina, saatte varmasti supertsempin päälle yhdessä!

      Vähän nolostuksissani joudun myöntämään, että en ole kovinkaan kaksinen kokki, joten reseptit loistavat siksi poissaolollaan. Olen muka liian väsynyt kokkailemaan töistä tullessani ja syön sitten vain tosi helppoja ruokia, joihin ei reseptejä tarvitse. Siinäpä olisikin rako jollekin bloggaajalle laittaa pystyyn Dukan-reseptiblogi! Lukijoita riittäisi aivan varmasti, varsinkin nyt kun Dukan tuntuu olevan esillä entistä enemmän Suomessakin!

      Poista
  4. Moiks! Jos saa pyytää niin saisiko lyhyttä tekstiä myös huonoista puolista? Onko ilmennyt joitakin sivuvaikutuksia jossakin vaiheessa dieettiä jne. Onko esimerkiksi kuukautiset tulleet normaalisti tai onko vatsa ollut sekaisin. Käyn täällä joka päivä katsomassa, oletko lisännyt uutta tekstiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni ei ole ollut merkittäviä sivuvaikutuksia. Voin kuitenkin listata seuraavassa tekstissä mahdollisia huonoja puolia. Kiitos kirjoitusvinkistä!

      Poista
  5. Moi!

    Miksei naudanlihaleikkeet ole sallittuja attack-vaiheessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Missä sanotaan etteivät naudanlihaleikkeet ole sallittuja attack-vaiheessa? Kyllä ne minusta ovat sallittuja. Kaikki naudanliha, paitsi ribsit, ovat sallittuja attackilla.

      Poista
  6. Hei

    Googlasin ja löysin blogisi. Aloitin Dukan-dieetin kolme päivää sitten. Sain blogistasi paljon hyvää tietoa, kiitos siitä! Olen istuttanut sipuleita ja tapaan käyttää niiden varsia salaatissa. En löytänyt tietoa siitä voiko niitä käyttää tässä dieetissä. Tiedätkö voiko niitä käyttää? Olisi hyvä mauste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipulia ja niiden varsia saa kyllä syödä, mutta vasta attackin jälkeen ja vain niinä päivinä jolloin kasvikset ovat sallittuja.

      Kiva kuulla että täältä löytyi tietoa. Tsemppiä laihdutukseen ja ihanaa kesän jatkoa!

      Poista
  7. Hei

    Nämä ovat ihan mahtavat sivut!
    Aloitin Dukanin juuri, joten sain blogistasi mielettömän paljon tietoa ja motivaatiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiva tietää että löysit tietoa ja hienoa että sait myös motivaatiota! Mahtitsempit sinulle laihdutukseen!

      Poista