Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

9.7.2013

-12,5kg

Tänään vaaka näyttää 73,1 kiloa, eli olen karistanut tähän mennessä 12,5 kiloa. Syömiset ovat aika yksitoikkoisia, mutta syöminen ei ole enää päällimmäisenä mielessä ja motivaatio on edelleen kohdillaan. Olen parin päivän sisällä kieltäytynyt kohteliaasti asiakkaan tarjoamista karkeista, perheen kanssa kävelyllä ohitetun jätskikioskin  jäätelöstä, uunituoreista lämpimistä munkeista töissä, poikaystävän ostamista suklaamuffinsseista ja monista muista pikkuherkuista. Eikä ole tehnyt edes tiukkaa.

Sain myös tietää että aloitan työt uudessa unelmatyöpaikassani elokuun alussa. En ole vielä sitä kenellekään hehkuttanut, kun olen itsekin hieman pöllämystynyt että sain sen paikan ja aloitan noin pian. Vähän pelottaakin, koska edessä on muutto pääkaupunkiseudulle ja ensimmäisen kuukauden ajan joudun majailemaan joko sukulaisten luona tai sitten jossain väliaikaiskämpässä, josta ei vielä ole tietoakaan. Poikaystävä ja koira jäävät kotikaupunkiini elokuun ajaksi, sillä meillä on tietenkin kuukauden irtisanomisaika kämpästä. Ikävä tulee, mutta onneksi kyse on vain yhdestä kuukaudesta.

Yritän olla stressaamatta asuntoasioista ja jännittämättä uutta työpaikkaa turhan paljon. Paljon on kuitenkin asioita hoidettavana ja tulee varmaankin kiire saada kaikki hoidettua ajallaan. En anna sen vaikuttaa syömisiin ja dieettiin, vaan ajattelen mieluummin niin, että syöminen ja laihtuminen on se asia jonka jo osaan ja joka on hoidossa. Pidän siis siitä kiinni vaikka muuten olisi hulinaa. On tietenkin myös kivempi mennä uuteen työpaikkaan laihtuneena! Onneksi aloitin dieetin jo muutama kuukausi sitten enkä vasta nyt. Pitää ostaa uusia työvaatteita ja se on jo nyt paljon mielekkäämpää, vaikka painoindeksi huitelee vieläkin hippasen päälle kolmenkymmenen. Oho, tajusin muuten juuri nyt, että sadan gramman päästä BMI on alle 30! Dieetin alussa se oli yli 35. Jes, matka kohti normaalipainoa jatkukoon!

10 kommenttia:

  1. Tosi hienoa! Onnittelut molemmista asioista: dieetin onnistumisesta ja uudesta työpaikasta. Mulla on tavoitepaino runsaan kilon päässä, mutta mullahan olikin vain viisi tiputettavaa kiloa. Hyvin on täälläkin mennyt.

    tosi paljon menestystä uuteen työhön

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, sinulla alkaa kohta sitten dieetin kolmas vaihe jos aiot Dukania vielä noudattaa tavoitepainoon pääsemisen jälkeen. Ja jos et, niin ainahan voi silloin tällöin viettää muutaman proteiinipäivän ja siten saada paino pysymään kurissa.

      Poista
  2. Hei Dukanette!

    Olen lueskellut blogiasi aina välillä, mutten ole saanut aikaiseksi kommentoida.
    Sulla on "dukanointi" tosi hyvällä mallilla, hienoa!
    Itse aloitin dukanin 16 viikkoa sitten ja painoa on lähtenyt melkein 18 kiloa. Kymmenisen kiloa pitäisi vielä saada pois.

    Onnea uudesta työpaikasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh tosi hieno suoritus sinullakin! Onko ollut helppoa pysyä ruodussa ja onko tullut repsahduksia? Entä oletko harrastanut liikuntaa? Ovatko tutut kommentoineet nopeaa laihtumista? Entä onko ollut jumituksia? Sinulla on dieetti jo niin pitkällä että olisi kiva kuulla tarkemmin miten on mennyt! =)

      Poista
    2. Aika vaivattomasti tämä dieetti on mulla sujunut. Pieniä repsahduksia on joskus tullut, sekä suunnittelemattomia että suunniteltuja. Välillä paino on pompsahtanut ylös, mutta pääsuunta on kuitenkin ollut alaspäin, ja sehän on pääasia.
      Liikuntaa en ole harrastanut kuin kävelyä päivittäin (reilusta puolesta tunnista tuntiin) - tosin joinakin päivinä ei vaan ehdi kävelylle - sekä vatsalihasliikkeitä joka päivä (2 x viikossa lepopäivä). Kunhan pääsen kolmanteen vaiheeseen, saatan ehkä aloittaa kuntosalikäynnit.
      Jotkut tutut ja sukulaiset ovat kyllä kommentoineet laihtumista, ihan positiivisesti.
      Jumeja on ollut, ja ne on niin turhauttavia! Mutta aina ne on saatu selätettyä, ennemmin tai myöhemmin.

      Poista
    3. Minullakin on suunnitelmissa aloittaa jonkinlainen liikunta kolmosvaiheessa. Kuntosali on yksi vaihtoehto ja uiminen voisi olla toinen jota jaksaisi harrastaa, kun olen aina tykännyt uida. Joku pikainen kotijumppa päivittäin voisi olla myös ihan hyvä idea!

      Poista
  3. Hei vaan Neiti Kesäheinä ja ah niin hoikistunut Heinänen... Aloitin myös tuon itsensä hoitamisen ,eli lukuisten kilojen pois häätämisen. On ollut ilo lukea rehellistä pakinointiasi näistä tärkeistä asioista. Keksin tuohon aamiaisleipäseen laittaa pikkuisen leivin jauhetta ja ripaus makeutusta ja suolaa niin sain siitä aika hyvän kakkusen. Olen ruokapuolen ammattilainen ja siinä mukana huhkinut jo yli kolmekymmentä vuotta.Kaikkea hyvää Sinulle uuten duuniin ja usko pois, moneen olet valanut uskoa laihemmasta/terveemmästä huomissta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että blogi on maittanut. =)

      Minä kun olen aika täysi ummikko keittiössä, ei tule tehtyä hirveän monipuolista ruokaa. Olisi kiva kuulla mitä Dukan-herkkuja ruokapuolen ammattilainen syö?

      Kasoittain tsemppiä laihdutuskoitokseen!

      Poista
    2. olen koettanut loman ohessa miettiä kaikkea kivaa vaihtelua tuohon ohjelmaan ,kuitenkin sallituissa rajoissa.. Tämä ei varmaan ole uutta mutta tein mahtavan pirtelön raejuustosta ja rahkasta ,rasvattomasta tietenkin ja sekaan appelsiini mehua ,ripaus makeutusta ja sauvaskoittimella sekaisin.. Vei nälän pitkäksi aikaa ja makuahan siihen saa mistä vaan.. Tuli mieleen ripaus kaakaojauhetta ja makeutusta ja vanilja esanssia jne jne...Kunhan kotiudun ja aikaa jää hiukan enemmän niin koetan keksiä kaikkea kivaa ja varmasti jaan sen Teidän kanssanne ,ilman muuta...

      Poista
    3. Mmm heti alkoi tehdä mieli pirtelöä. Se sopisi ainakin minun laiskoihin aamuihini, kun ei jaksa tehdä kunnon aamupalaa. Ja olisi vaihtelua kun yleensä syön aamuisin pelkkää Kesoa ja kananmunaa.

      Poista