Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

2.7.2013

Jumi selätetty

No niin, nyt voinkin hyvällä omallatunnolla sanoa, että olen laihtunut kymmenen kiloa. Itse asiassa voin sanoa, että olen laihtunut yksitoista ja puoli kiloa! Menkoista ja mistä lie muusta johtunut jumi kesti melkein kaksi viikkoa, mutta nyt menkat ovat ohi ja paino laskee taas. Pidin lisäksi neljä proteiinipäivää putkeen kun ärsytti niin kovasti tuo jumittaminen, sekin auttoi varmasti osaltaan.

Siitä tulikin mieleeni, että tuo PP/PV-rytmin muuttaminen on hyvä keino buustata painonpudotusta aina silloin tällöin. 1/1-rytmi on varmaankin useimmille kaikista helpoin toteuttaa, mutta jumeihin saattaa auttaa rytmin muuttaminen. Herra Dukan sanoo että tehokkain rytmi tuntuisi olevan 5/5, mutta se saattaa olla hankala toteuttaa. Pitkässä juoksussa kaikki rytmit toimivat Dukanin mukaan suurin piirtein yhtä hyvin, mutta tuo pitempi proteiiniputki tosiaan saattaa joissain tilanteissa olla hyväksi. Itse en aio tosin pitää nyt neljää PV-päivää putkeen, vaan jatkan 1/1-linjalla. En usko että ylimääräisistä proteiinipäivistä on mitään haittaa silloin tällöin käytettynä.

4 kommenttia:

  1. Sun blogi on aivan loistava, mukavan kannustava ja samalla inhimillinen dieettitaukoineen. Itsekin aloitin Dukanin oppien noudattamisen tänään. En ole tosin saanut kirjaa luettua vielä kuin puoliväliin, mutta eipä sitä kai tarvitsekaan , kun ensin on hyökkäysvaihe päällä ja siihen asti tuli jo luettua :) Tsempit! Upea laihdutus jo takana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiitti! Minun pitäisi varmaan lukea kirja uudelleen, kun viime lukukerrasta on jo aikaa.

      Sinullakin on mahtava blogi (ja dieetin aloitus), kuvineen kaikkineen! Menee ehdottomasti lukulistalle. =)

      Poista
  2. Miksei Dukan mainitse mitään marjoista? Hedelmiähän ei saa syödä, mutta entä marjat? Niissä kun ei kaloreitakaan ole nimeksikään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjoja ei saa syödä painonpudotusvaiheissa. Tämähän ei ole kalorinlaskentadieetti, joten valitettavasti marjojen kaloripitoisuudella ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Marjat ovat suurimmaksi osaksi hiilareita ja niissä on luontaisia sokereita, jotka eivät Dukaniin kuulu.

      Poista