Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

5.7.2011

Attack jatkuu

Päätin olla Attack-vaiheessa sen täydet 10 päivää kun on mennyt sen verran helposti elämä ilman kasviksia. Kolme päivää siis pelkkää proteiinia vielä. Eilen pääsi protskuruuat melkein loppumaan enkä syönyt sitten kovin paljoa, mutta eipä ollut nälkäkään. Nyt tosin nälkä kurnii ja menen kohta aamupalalle. Piti herätä "jo" puoli kymmeneltä kun sähkömies tuli asentamaan uutta sähkömittaria (oli muuten aika komea nuori kaveri!) ja piti olla avaamassa ovia. Eihän tuossa muuten mitään, mutta menimme nukkumaan vasta viiden maissa. Unet jäivät siis vähäisiksi ja tuntuu että väsymys vielä vähän lisää nälkää.

Olen miettinyt vaihtoehtoja oat bran galetelle kun lähikaupasta ei saa fromage fraisia ja sitten joudun syömään oat branit munakkaan kanssa, jossa ne eivät ole niin hyviä. Jostain luin oat bran muffinsseista, jotka kuulostavat kyllä tosi hyviltä. Pitää etsiä resepti ja katsoa ovatko ne sopivia Dukanille. Laitan sen sitten tänne jos löydän. Muffinssi olisi ihanaa vaihtelua aamupalaksi. Niitä kun tekee kuitenkin kerralla enemmän, niin ei tarvitse olla aina heti aamusta kokkailemassa. Olen hirveä laiskimus mitä kokkaamiseen tulee. En myöskään koskaan ole ollut mikään kovin hyvä kokki, ja minulle on jotenkin ihan mahdotonta miettiä mitä uutta sitä kokkailisi. En vain keksi mitään ja teen aina niitä samoja vanhoja jo puulta maistuvia ruokia. Jos jollain on mielessä joku hyvä proteiini- tai protsku-kasvis-resepti niin otan innolla vastaan! Saisi vähän vaihtelua syömisiin. Minulla on vaan ne ainaiset pihvit pannulla paistettuna, savulohi sellaisenaan, kana myös pannulla lähes rasvattoman tuorejuuston kanssa ja katkaravut joita vedän naamariin suoraan rasiasta. Hyväähän nuo kaikki ovat, mutta eiköhän se kyllästyminen iske jossain vaiheessa.

Nyt joka tapauksessa aamupalalle!

4 kommenttia:

  1. Heippa!
    Hieno tää sun blogi... On tosi kiva lukea sun kokemuksia.. Ja kirjoitat niin hyvin ja innostavasti.

    Mulla tuli tää yks resepti tässä mieleen.. tosin se on niille päiville kun saa syödä myös kasviksia.

    Eli laitat vuokaan lempikasvikset n.600 gr. ja n.300 naudan paistijauhelihaa.. paistettuna sekaan.
    Sitten munamaito 2 dl. maitoa johon 1 muna vispattuna ja mausteita mielen mukaan... persiljaa ja cayennepippuria laitoin itse. Sitten päälle raejuustoa... ja uuniin 200 c. noin 30 min. Namnam... ja sen jauhelihanhan voi vaihtaa kana- tai kalasuikaleisiin.

    Lisäksi vielä että mä valmistan usein uunissa nuo pihvit ja kalat... myöskin galetet teen uunissa.

    Tsemppiä sulle jatkoon.. ja mukavaa kesää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista, kiva kun olet tykännyt!

    Tuo resepti kuulostaa tosi hyvältä, ehdottomasti aion kokeilla, kiitos! Tuota voisikin tehdä kerralla vähän enemmän ja ottaa evääksi töihin.

    Mulla tulee todella harvoin tehtyä nyt ruokaa uunissa. Pitääpä muistaa sekin vaihtoehto siis, ja tietysti näin kesällä aion myös grillata mahdollisimman paljon.

    Tsemppia myös sinun laihdutukseen ja hyvää kesää myös!

    VastaaPoista
  3. http://mydukandiet.com/dieting/example-menu-for-the-dukan-diet-attack-phase.html

    tuolta löyty paljon kivoja enkunkielisiä ohjeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä Petra! Olen kyseisillä sivuilla aikaisemminkin seikkaillut, ja tuo on tosiaan hyödyllinen linkki kaikille Dukanilaisille.

      Poista