Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

6.7.2011

Hei kaikki lukijat!

Oho, ensimmäistä kertaa katselin Bloggerin tilastoja ja huomasin että tätä blogiahan jopa luetaan! Jännää. Pari bloggaajaa oli jopa linkannut blogini omassa blogissaan, kiitos siitä! Olen aina ollut tosi huono "verkostoitumaan" ja ei tämänkään blogin tarkoitus ole saada mahdollisimman paljon lukijoita, vaan kirjoittaa itselle ja muille asiasta kiinnostuneille Dukan-dieetistä. Ihan tosi tosi oikeasti olen niin innoissani tästä että haluaisin kaikkien paino-ongelmien kanssa painiskelevien löytävän tämän dieetin ja kokeilevan sitä. Tiedän että mikä sopii minulle, ei välttämättä toimi toiselle, mutta kyllä silti suosittelisin antamaan Dukanille mahdollisuuden.

Huolimatta siitä mitä juuri sanoin, on mahtava huomata että blogia luetaan. Tiedän omastakin blogikäyttäytymisestä sen, että useimmat eivät koskaan kommentoi lukemiaan blogeja ja siksi on vaikea arvioida käykö blogissa kukaan. En ole lähtenyt mukaan siihen villitykseen että aina postauksen lopuksi kysytään joku puoliturha kysymys jolla lukijat saataisiin kommentoimaan. Ilman muuta kannustan kommentoimaan täälläkin, mutta olen itse aina vieroksunut sitä hassun ja väkinäisen oloista kyselyä, tyyliin "Mulla on jo vähän tullu rusketusta, entäs teillä?". Minä kysyn jos on jotain oikeaa kysyttävää, mutta kukin tyylillään. Ehkä tämä mielipiteeni tuntuu jostakin vähän epäsosiaaliselta tai jopa töykeältä, mutta en missään nimessä tarkoita sitä niin. Otan aina mielelläni vastaan esim. linkkejä muihin laihdutusblogeihin, laihiskokemuksia (varsinkin Dukaniin liittyen) tai vaikka pelkän tervehdyksen että moi, luen blogiasi! Ja ne jotka kyselevät blogeissaan saavat ihan rauhassa tehdäkin niin, tämä nyt oli vain oma mielipiteeni. Luen kyllä silti kaikenlaisia blogeja, kysellään niissä tai ei. =)

Minulla oli joku toinenkin tärkeä aihe mielessä, mutta se ehti tässä kirjoittaessa kadota aivojen syövereihin... Toivotaan että muistuu vielä mieleen.

6 kommenttia:

  1. Jep, mulla on vähän sama...Kun alunperin aloitin blogini laihdutusblogina, mutta nyt jutut ovatkin aika sekalaista kauraa vauvasta psyykkiseen hyvinvointiin asti, niin varmasti muutama lukija siinä katosi. Mutta mä en kirjoita tuota blogia ensisijassa muille, vaan itselleni. En kanssa osaa, enkä halua kosiskella lukijoita.

    Ainoa mitä oon laittanut lukijoiden takia on kuvat. Musta ne konkretisoi asioita, ja monesta lukijasta on muutenkin tullut sellaisia läheisiä, joiden elämää tulee seurattua, niin haluan antaa jotain omasta elämästänikin :)

    Missäs vaiheessa Dukania sä olet nyt? Mulla on mennyt kakkosvaihetta nyt vissiin viikko jos oikein lasken. 20.6 aloitin koko homman, eli 17.päivä on käynnissä, kiloja -7,5kg :)

    VastaaPoista
  2. Kyllähän tälläistä blogia jää mielenkiinnolla seuraamaan, kirjoitat mielestäni kiinnostavalla tavalla ja tietenkin selkeätä tekstiä jota on kiva lukea. Ja hivenen valotat arkeasikin joka antaa postauksille lisämaustetta, tykkään :)

    Itsekin joskus luin kovasti Dukanista ja lähdin testaamaan mutta surukseni täytyy sanoa että en pitkälle päässyt. Mulle sopii paremmin ihan perus VHH-ruokavalio sillä vaikka rakastan suunnitella, shopata kaupassa jne ruokavalioni puolesta, oli mulle vähän liian rajoittavaa rajata kaikki kasvikset pois alussa, ja nuo vuorottelutkin aiheuttivat vähän liikaa pähkäilyä. VHH sopii yhteen sairauteni kanssa pitäen mahani toiminnassa, joka aikaisemmin aiheutti hirveästi ongelmia ja jouduin turvautumaan suuriin määriin laksatiiveja, ja nyt tarvin niitä harvoin jos ollenkaan. Ja painokin putoaa, josta olen enemmän kuin tyytyväinen :)

    Hirveästi tsemppiä sulle jatkoon ja mielenkiinnolla jään seurailemaan mitä tuloksia saat Dukanilla aikaiseksi!

    VastaaPoista
  3. Aaamu: Ihan ymmärrettävää että kun elämäntilanteet muuttuu niin ei se bloginkaan sisältö pysy samanlaisena. Eikä tarvitsekaan pysyä.

    Kuvat on kyllä tosi hyvä keino piristää tekstejä. Itsekin haluaisin laittaa enemmän kuvia, mutta ei tällä hetkellä ole oikein mitään mitä kuvailla. Tietysti omista läskeistä voisin ottaa kuvan, mutta en ole ihan vielä valmis laittamaan läskikuvia kaikkien nähtäville. =)

    Olen nyt vikaa päivää Attackilla (jonka venytin tällä kertaa siihen täyteen kymmeneen päivään) ja huomenna aloitan kruisailun. Kymmenessä päivässä on lähtenyt 2,9kg, mistä olen ihan tyytyväinen. Oikeastaan ihan alkuperäinen aloituspainoni oli 75,5kg mutta ehdin laihtua kilon verran ennen Dukanin aloitusta, joten lasken aloituspainoksi 74,4kg. Kaiken kaikkiaan siis neljä kiloa olen laihtunut.

    Sulla onkin paino tippunut hurjaa vauhtia, wau! Onneksi olkoon! 7,5 kiloa on huiman hieno saavutus jo!

    Nessa: Kiitos kehuista, kiva että tykkäät! =)

    Ja kiva kuulla että paino tippuu sinullakin, vaikkei Dukan ollutkaan sopiva! Minulle toimii paremmin juuri tälläinen tiukka rajaava dieetti jossa kerrotaan tarkasti mitä saa syödä ja mitä ei. En ole koskaan koittanut normi-VHH:ta, mutta monet tuttuni ovat onnistuneesti laihduttaneet sillä. Jos vielä pääsit sen avulla eroon mahaongelmista niin sehän kuulostaa siltä että olet löytänyt oman dieettisi!

    Tosi kiva kuulla muiden laihdutuskokemuksia ja kiitos tsemppauksesta! Minulla on teidän molempien blogit kirjanmerkeissä joten seuraan kyllä teidän etenemisiä jatkossakin. Ja oikein paljon tsemppiä molemmille laihdutukseen! =)

    VastaaPoista
  4. Hah- olen juuri laittanut pariin viimeisimpään kirjoitukseeni kysymykset loppuun! Mutta en toki saadakseni pelkkiä kommentteja, vaan ihan konkreettisia neuvoja / ohjeita pärjätäkseni itse taas paremmin.

    Oletko miettinyt miten jatkat dukanin jälkeen vai tuleeko tästä sinulle pysyvä ruokavalio?

    VastaaPoista
  5. ShapphireCat: Kyllä minäkin välillä kysyn jotain jos on oikeasti kysyttävää, se on ihan ookoo. Ja eipä ne "turhatkaan" kysymykset sen kummemmin haittaa, minusta ne vain ovat vähän hassuja. =)

    Dukanissahan on se hyvä puoli että periaatteessa ruokavalio jatkuu loppuelämän ajan. Eli yksi päivä viikossa pelkkää proteiinia sitten kun muu dieetti on ohi, ja sen luvataan pitävän kilot kurissa. Aion testata toimiiko se todella ja jos toimii niin mikäs sen mahtavampaa, sitten koitan elää loppuelämän sillä ohjeella. Tietysti yritän myös uudet ruokailutottumukset oppineena pitää hiilihydraatit kurissa enkä palaa siihen hirveään määrään leipää, pastaa, perunaa jne. mitä joskus napaani tungin.

    Kurkkasin muuten blogiasi ja se olikin uusi tuttavuus, menee heti kirjanmerkkeihin! Ja nuo tuollaiset kysymykset joita sinä olet kysellyt vaikuttavat ihan hyödyllisiltä. Tarkoitin lähinnä sellaisia höpöhöpö-kysymyksiä jotka on selvästi keksimällä keksitty kirjoitusten loppuun ja joista on yhtäkkiä tullut hirveä villitys bloggaajien keskuudessa.

    (Hups, kommentoin ensin vahingossa toisen blogini käyttäjätunnuksella, mutta korjataan nyt ettei tarvitse ihmetellä kuka täällä nyt oikein kommentoi.)

    VastaaPoista
  6. Hei taas ja voi kiitos, kiva jos blogi kiinnostaa!

    Syön itsekin aika protsku voittoisesti tällä hetkellä, mutta höystän kaikkea runsailla kasviksilla ja jonkin verran syön myös hedelmiä.

    Täytyypä laittaa harkintaan tämä Dukan homma.... : ) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista