Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

4.6.2011

Oat Bran ja Galette

Tohtori Dukan (jotkut kutsuvat häntä Dohtoriksi) käskee koko dieetin ajan ja myös koko loppuelämän syömään oat brania. En ole ihan varma mitä tämä on suomeksi, mutta jonkinlaisia kauraleseitä ne kai ovat. Olen etsinyt joka paikasta kyseistä tuotetta, mutta löysin vain Tescon omaa merkkiä (vähän kuin Suomen Pirkka tai Rainbow, tai muu vähän kökkö halpismerkki) olevaa oat brania. Sitä oli Dukan-foorumilla haukuttu, mutta pakko oli ostaa kun ei muuta löytynyt. Nyt alun Attack-vaiheessa sitä saa (tai pitää, kummin haluaa ajatella, mutta minusta se on ihan hyvää) syödä 1,5 ruokalusikallista päivässä, ja seuraavissa vaiheissa määrää lisätään. Oat branin tarkoitus on pitää vatsa toiminnassa, sillä proteiiniruokavalio saattaa aiheuttaa ummetusta. Söin oman oat branini Dukanin neuvoman lettuohjeen muodossa. Laitan ohjeen nyt tähänkin, vaikka se kirjasta löytyy ja varmasti netistä muualtakin. Dukan kutsuu lettusta kirjassaan nimellä Galette.

Dukanin oat bran galette

1,5 ruokalusikallista oat brania
1,5 ruokalusikallista fromage fraisia (rasvatonta)
1 munanvalkuainen tai koko kananmuna
omavalintaiset mausteet (makeat tai suolaiset)

Aineet sekoitetaan kulhossa ja lisätään maun mukaan esim. makeutusainetta tai pikkuisen suolaa. Lettunen paistetaan teflon-pannulla, johon on tipautettu muutama tippa (ja tosiaan vain pari hassua pisaraa) öljyä joka sitten levitetään talouspaperilla. Lettua paistetaan 2-3 minuuttia molemmin puolin. Dukan lupaa että lettuset säilyvät jääkaapissa jopa yli viikon ja ne voi myös pakastaa. Siten voi tehdä kerralla isomman satsin ja syödä esim. aamupalana joka aamu.

Itse maustoin lettuseni vaniljauutteella (vanilla extract) mutta laitoin sitä ihan liian vähän koska se ei edes maistunut valmiissa letussa. Letun voin maustaa ihan miten vain, tai vaikka syödä sen savulohen tai muun omavalintaisen täytteen kanssa. Sokeria ja muita kiellettyjä aineita ei tietenkään saa käyttää, mutta itse aion kokeilla ainakin kanelia ja testata uudestaan hieman isomman vaniljauute-lorahduksen kanssa. Myös tuo savulohiajatus sai veden kielelle.

Jos ei jostain syystä löydä oat brania mistään, voi sitä tilata myös Dukanin nettisivuilta. En tiedä miten tilaus Suomeen onnistuu, mutta Dukan mainitsi kirjassaan että Suomi on yksi maailman suurimmista oat branin tuottajista, joten eiköhän sitä Suomessa saa ihan ruokakaupasta. Dukan on kuulemma tehnyt yhteistyötä suomalaisten asiantuntijoiden kanssa kehitelläkseen parhaan tavan jauhaa ja sihdata oat brania. Ainakin siis netistä Dukanin sivuilta tilattu oat bran on "valmistettu" juuri tämän ihanteellisen kaavan mukaan.

7 kommenttia:

  1. Löysin sun blogin ja elämäsi kuulostaa liiankin tutulta. Kiva tietää ettei ole yksin tän asian kanssa. Olen lukemassa sun blogia vasta 2.päivän kohdalla ja jatkan innoissani eteenpäin lukien kuinka oot pärjänny. :) Mietin tota, kun olet syönyt savulohta, sehän on rasvaisin kala mitä löytyy!! Onkohan sen syönti sallittua, kun kalankin pitäisi olla vähärasvaista? Löytyykö tuo Dukanin kirja myös suomeksi ja millä nimellä? Tsemppiä sulle, mää jatkan lukemista... :) Mari

    VastaaPoista
  2. Kyse on tosiaan kauraleseistä, joita löytyy Suomessa sen miljoona eri merkkistä. Itse käytän luomuna saatavaa kauralesettä.

    Galletteohje suomalaisittain: 1.5 rkl kauraleseitä, 1.5 rkl rasvatonta maitorahkaa ja 1 kananmuna. Suolaista tai vaikka pikkiriikkisen steviaa taikinaan ja paisto teflonpannulla. Hyvää on.

    Mulla takana Dukania 7 vkoa ja paino lähtenyt 10.4 kg. Vyötäröstä -12 cm.

    -Jatta-

    VastaaPoista
  3. Saako vaniljasokeria käyttää? En ole koskaan kuullut mistään vaniljauutteesta. :) Jotain pitäisi keksiä näihin ja rahkaan mausteeksi.

    -Ninni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaniljasokeria ei saa käyttää. Ainakin citymarketissa ja S-marketissa myydään täällä päin Suomea vanilja-aromia (asun suht pienessä kaupungissa). Se ei ole ihan yhtä hyvä vaihtoehto mielestäni kuin vanilla essence, mutta menee paremman puutteessa.

      Poista
  4. Laiskan Insiöörin ohje 6 x Galetten valmistamiseen
    Riko 6 munaa kulhoon (ensin munat että saa kuorenpalat pois jos ja kun tippuu)
    9 rkl leseitä
    9 rkl rahkaa
    ¼ tl suolaa
    Mössö kunnolla sekaisin ja uuni lämpenemään (ylä/ala asetuksille) 225 asteeseen. Isolle uunipellille leivinpaperia niin että menee yli reunojen (ei tule tiskiä). Kippaa mössö siihen keskelle peltiä ja kallistele niin että valuu tasaiseksi. Uuniin keskitasolla noin 15-18 min - katso kun pinta ruskistunut tarpeeksi oman makusi mukaan. Paistamisen jälkeen anna jäähtyä leivinpaperin päällä. Kun kunnolla jäähtynyt kippaa galette ja paperi pöydälle ylösalaisin ja irroita paperista (säilytä paperi ehjänä). Leikkaa kuuteen osaan ja kääräise paistamisessa käyttämääsi leivin paperiin ja ei kun jääkaappiin odottamaan seuraavia aamuja.

    TheMAN

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä pitääkin koittaa, kiitos vinkistä!

      Olen viime päivinä tehnyt Dukan-pitsaa leseistä, mutta nämä leipäset kelpaisivat myös huonon aamuherääjän kiireisiin aamuihin.

      Poista
  5. Tein oman Dukan pitsan. http://dukandieetti.blogspot.fi/2014/01/dukanin-pizza-jarvna.html?m=1

    VastaaPoista