Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

5.6.2011

Syömiset - päivä 2

Kootaanpas taas päivän ruokalista:

Kolmen munan munakas, täytteenä purkillinen tonnikalaa (vedessä)
Shape Zero jogurtti
3 pientä jauhelihapihviä
Oat bran galette
170g kreikkalaista 0% jogurttia maustettuna vaniljauutteella
2 pientä jauhelihapihviä

Tuntemukset olivat aamulla hyvät, mutta päivän mittaan alkoi särkeä päätä. Illalla päänsärky oli melkein sietämätön ja on vieläkin aika kova, vaikka otin kaksi 500mg parasetamolia. Päänsäryn pahimmassa vaiheessa melkein näköä haittasi ja silmät vetistyivät kun jomotti niin kovaa. Erään blogin mukaan päänsärkyjen ei pitäisi olla kuin mietoja, mutta kyllä tämä menee kirkkaasti elämäni pahimpien päänsärkyjen joukkoon. Voivatkohan esim. menkat vaikuttaa kipuherkkyyteen tai pahentaa päänsärkyjä? Toivon mukaan tätä kipua ei kestä kovin monta päivää, voi olla että muuten pitää olla jo huolissaan terveydestään. Kaikissa löytämissäni lähteissä luvataan päänsärkyjen hellittävän muutaman päivän sisällä tai viimeistään dieetin toisen vaiheen alkaessa. Paras olisi! Kyllä ketuttaisi jos joutuisi lopettamaan dieetin tuollaisen syyn takia. Uskon kuitenkin että kyllä se tästä helpottaa. Enkä muutenkaan ole valmis luovuttamaan ihan niin helpolla.

Päänsäryn lisäksi välillä on muutenkin huono olo ja oksettaa. Ei onneksi ole kuitenkaan mitään tullut ulos. Minä tosin hyvin harvoin oksennan, eikä minulla ole koskaan toiminut mikään "sormet kurkkuun"-systeemikään. Oksennusrefleksi tuntuu puuttuvan melkein kokonaan. Ainoastaan tosi pahassa krapulassa tosi harvoin tulee joskus tavaraa ylös. Nykyisin en juo melkein ollenkaan alkoholia (tai siis ennen dieettiä en juonut, nyt dieetin aikanahan ei edes saa juoda) joten ei ole ollut pitkään aikaan krapuloitakaan. Minulla ei ole mitään aatetta tuon juomattomuuden takana ja kyllä alkoholi ystävien seurassa illanvietoissa maistuu, mutta nyt kun asun ulkomailla, ei niitä illanviettoja ole juurikaan ollut. Ystävät ovat Suomessa ja täällä en ole saanut ns. omia kavereita ollenkaan. Poikaystävät kaverit ovat tulleet tutuiksi, mutta heidän illanvietoissaan harvemmin nautitaan alkoholia. He nauttivat päihteensä poltettavassa muodossa ja koska minä tai poikaystäväni emme sellaista harrasta, eivät illanvietot imelässä savussa oikein innosta. Jo normaalissa tupakansavussa istuminen on tarpeeksi ikävää. Minua ei tämä tilapäinen kaverittomuus niin haittaa, koska tiedän että syksyllä opiskelujen alkaessa kavereita on tarjolla kasapäin. Ja toki pidän yhteyksiä Suomen kavereihin mesellä, Facebookissa ja Skypellä.

Palataksemme vielä hetkeksi Dukaniin, minua ihmetyttää se, miksi monet asiantuntijat sanovat ettei Dukan-dieetti yksinkertaisesti toimi. Netti on pullollaan foorumeita ja blogeja Dukanisteista jotka ovat laihduttaneet huomattavia määriä huomattavan nopeasti. En ole itse asiassa löytänyt ainuttakaan kirjoittajaa, joka on noudattanut dieettiä kunnolla eikä ole laihtunut. Silti usein törmää (netti-)lehtiartikkeleihin, joissa asiantuntijat dissaavat Dukania ja sanovat koko dieetin olevan hölynpölyä. Eivät selvästikään ole itse kokeilleet!

Vielä täysin aiheeseen liittymättä: on tosi ärsyttävää kun muistaa jonkun sanan englanniksi, mutta ei suomeksi. Tämä on vääjäämättä seurausta siitä, että kotikielenä on englanti ja suomea tulee puhuttua tosi vähän. Tuntuu ihan nurinkuriselta kun pitää oikein sanakirjasta katsoa mitä joku mielessä oleva englannin sana on suomeksi. Itse tietää mitä sana tarkoittaa, mutta se suomen vastine ei vaan tule päähän. Tämä kävi äsken "tilapäinen"-sanan kanssa. Mietin vain sanaa temporary ja suomen vastinetta miettiessä aivoissa löi tyhjää. Sanakirja.org pelasti tilanteen tällä kertaa, mutta harmittaa että suomen kieli on niin vähällä käytöllä että sanat alkavat unohtua. Mitä jos Suomeen lomalle tullessani olen se ärsyttävä muka-ulkomaalaistunut tyyppi joka ei muka muista enää suomen kieltä ja puhuu puoliksi englantia! Tiedätte varmaan tyypin, taisi sellainen olla jossain sketsisarjassakin joskus. Onneksi nyt kirjoitan edes tätä blogia suomeksi. Minulla on aina ollut mielestäni hyvä suomen kieliopin tuntemus ja hyvä kielikorva ja olisi tosi inhottavaa jos se kokonaan katoaa.

Nyt kello näyttää jo melkein kolmea, joten on korkea aika painua unten maille. Palaamme asiaan huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti