Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

4.6.2011

2. päivä

Tänään nukuin vielä pitempään kuin eilen. Ei vaan jaksanut vääntäytyä ylös kun väsytti eikä ollut mitään sen kummempaa syytä nousta. Poikaystävä kävi aamulla työhaastattelussa (nykyisessä työssä liian vähän tunteja, hän on ravintola-alalla) ja minä heräilin pitkin aamua, mutta käänsin aina kylkeä ja nukahdin uudestaan. Kahden jälkeen (*nolo*) sitten vihdoin nousin ja kirmasin heti vessaan ja vaa'alle. Ajattelin että ei varmaan vielä näy muutosta, liekö nesteetkään vielä lähteneet liikkeelle, mutta vaa'an lukema olikin suuri iloinen yllätys! Paino oli tippunut kokonaisen kilon! Tiedän että ei se läskistä ole lähtenyt vaan nesteistä, mutta eipä minulla koskaan aikaisemmin päivässä ole nesteetkään kilon verran heitelleet. Tänään pitäisi vielä menkkojenkin alkaa ja yleensä tässä vaiheessa kuuta ei paino todellakaan ole laskusuhdanteessa. Onnistunut ensimmäinen päivä siis, olettaisin!

Aamupalaksi tein taas kolmen munan munakkaan (keltuaisineen päivineen), mutta tällä kertaa laitoin mukaan vähän Fromage Fraisia ja purkillisen tonnikalaa. En eilen syönyt enää iltapalaksi mitään (hyvä niin, pitää karsia sitä iltasyömistä muutenkin) joten tonnikala jäi tälle päivälle. Sekoittelin munakkaan pikku kulhossa ja lisäilin taas runsaasti mausteita (ei suolaa) ja täytyy myöntää että se seos näytti ihan oksennukselta. Mutta maistuu jälleen hyvältä joten en valita.

Tällä hetkellä olo on (menkkakipuja lukuunottamatta) ihan hyvä. En tosin ole tehnyt tänään muuta kuin istunut koneella ja vastahan minä heräsin, mutta eipä ole ainakaan se kauhea heikotus päällä, joka eilen illalla vei naisesta mehut.

Vettä join eilen reilut kaksi litraa. Minulla on 75cl juomapullo jonka juon vähintään kaksi kertaa päivässä tyhjäksi, mutta olen aina juonut ihan kivasti vettä, joten kolmekin pullollista menee helposti. Dukan käskee juomaan VÄHINTÄÄN 1,5 litraa vettä päivässä ja uhkaa että muuten sisäelimet joutuvat koetukselle kaiken sen proteiinin kanssa, ja painonlasku saattaa muutenkin tyssätä. Veden juonti puhdistaa elimistöä ja ainakin minulle tulee parempi olo kun juon säännöllisesti runsaasti vettä. Pitääkin käydä täyttämässä vesipullo kun huikkasin juuri viimeisen huikan! Olen viime aikoina juonut myös paljon vihreää teetä. En nyt muista auttoiko se aineenvaihduntaan vai nesteiden poistoon vai mihin lie, mutta vihreä tee maistuu hyvältä ja on vaihtelua vedenjuontiin. Minulla on metallinen teekannu johon haudutan kaksi teepussia ja juon pikkuhiljaa kannun tyhjäksi. Ennen laitoin teekupilliseen pikkuisen hunajaa, mutta nyt täytyy jättää sekin pois. Vaatii vähän totuttelua juoda tee ilman makeutusta (en tykkää makeutusaineiden mausta) mutta kyllä se menettelee ilmankin ja siihen varmaan tottuu.

Edellisistä dieeteistäni poiketen tällä dieetillä ei ruoka ole koko ajan jatkuvasti 24/7 mielessä. Kun saa syödä sallittuja ruokia niin paljon kuin haluaa, ei tarvitse miettiä että jos nyt syön, en enää illemmalla voi syödä. Tämän dieetin pitäisi aikanaan hillitä myös ruokahalua ja mielitekoja. Nyt alkumotivaation vallitessa ei edes aamulla yöpöydältä löytynyt suklaapatukka (poikaystävän) aiheuttanut minkäänlaista reaktiota, mutta dieetin edetessä ja alkuinnostuksen laantuessa luulisi mielitekojen palaavan. Hiilarihimot varmaan iskevät päälle jossain vaiheessa, mutta katselen sitten motivaatiokuvia (joita minulla on koneella kansiollinen, laihoja julkkiksia, kivoja vaatteita jne) ja luen vaikka Dukanin kirjaa uudestaan. Jospa niillä eväillä sitten vältän sudenkuopan. Mutta siitä lisää sitten kun (jos?) se on ajankohtaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti