Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

4.6.2011

Syömiset - päivä 1

Tänään heräsin vasta puolen päivän maissa, joten aamupala venähti aika myöhään. Olen tällä hetkellä "kotivaimona" ja odottelen ensi syksynä alkavaa opiskelua. Olenkin siis ottanut laihdutuksen päätehtäväkseni, kun ei oikein muutakaan tekemistä ole.

 Joka tapauksessa tässä päivän syömiset:

200g kalkkunaleikettä (napsittu pitkin päivää)
100g savulohta
3 munan munakas mausteilla ja kalkkunalla
120g purkki Shape Zero jugurttia
2 (ja vähän päälle) jauhelihapihviä

Tuossa taisi jo mennä niin sanotusti vituralleen se, että luulin vähärasvaisen jauhelihan olevan ookoo ja niinpä pyöräytin pellillisen jauhelihapihvejä. No se kuulemma on ookoo, mutta vähärasvainen tarkoittaakin alle 5% rasvaa sisältävää jauhelihaa. En edes muista koskaan nähneeni niin kevyttä versiota! Käyttämäni jauheliha oli 12% ja nyt ärsyttää että pitääkö ne piffit nyt jättää syömättä.

Tuo Shape Zero jugurtti siis on rasvaton ja sokeriton, mutta siinä on mansikanpaloja mukana, joten sen syönti on rajoitettu. Yritin kolmesta eri kaupasta etsiä sopivaa jugurttia, jota voi syödä rajoittamattomasti, mutta pitää kai yrittää uudelleen.

Munakkaasta sen verran, että Dukan sanoo munanvalkuaisten olevan puhdasta proteiinia ja siis erinomaisia tälle dieetille, mutta entä sitten keltuaiset? Niiden syöntiä kuulemma kannattaa rajoittaa, mutta tuntuu tuhlaukselta heittää puolet kananmunasta roskiin. Pitää lukea tuo kohta uudestaan kirjasta tai kurkkia taas foorumeita.

Saatan iltapalaksi vielä syödä vähän tonnikalaa jos tulee nälkä. Tonnikala vedessä on käsittääkseni erittäin hyvä tuote tälle dieetille.

Täytyy vielä sen verran avautua, että vessassa on saanut kyllä nyt illalla juosta useaan otteeseen. Vatsa on toisaalta löysällä, mutta toisaalta tuntuu että kaikki ei tule ulos. Hauska yhdistelmä: ripuli ja ummetus yhtä aikaa! =P

2 kommenttia:

  1. Ihanaa etten ole ainoa, jonka vatsa temppuilee juurikin kuvailemallasi tavalla. Täällä menossa dieetin kolmas päivä, painoa pudonnut noin kaksi kiloa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vatsan temppuilu on aika arkipäivää nykyisinkin. Saattaa joutua yhtäkkiä juoksemaan vessaan tosi kiireellä. Mutta olen tottunut siihen ja se ei häiritse sen kummemmin.

      Paljon tsemppiä dieetille!

      Poista