Nuoren naisen pyrkimys pysyvään painonhallintaan Dukan-dieetin avulla

5.6.2011

Pangasius-kala

Tein tänään uunissa kalaa jonka englanninkielinen nimi oli River Cobbler. Ajattelin että kuulostaa ihan hyvältä ja hinta oli kalaksi alhainen. Olisi tuosta hinnasta pitänyt kai jotain päätellä, koska kalaa syödessäni googlailin mikä kala se oikeastaan on, ja vastaan tuli lähinnä kaikkea tosi ällöttävää. Ilmeisesti Suomessa kalaa myydään nimella pangasius. Ihmiset puhuivat jostain dokumentista jossa oli näytetty miten tätä kyseistä kalaa kasvatetaan ja käsitellään, ja kuulemma tosi likaisissa ja epäilyttävissä olosuhteissa tuo kaikki tapahtuu. Ostin kalani Asdasta (paikallinen markettiketju) ja ei tullut edes mieleen että se voisi olla jotenkin epäilyttävä tuote, kun kerran isossa marketissä myydään. Lisäksi se oli ainoa kala joka ei ollut jumalattoman kallista, täällä kun esim. lohi (josta tykkään hirveästi) on aivan järkyttävissä hinnoissa. Kala on yksi tärkeistä Dukan-dieetin sallituista ruuista ja tuo ruokavalioon vaihtelua. Siksi olen nyt aika pettynyt. Minusta se maistui ihan syötävälle, ei nyt mitään erikoisen hyvää, mutta vaihtelun vuoksi ihan ookoo. Ei tuo dokumentti edes minua olisi säikäyttänyt kovin pahasti, mutta netti vaikutti olevan täynnä ihmisiä jotka ovat saaneet pangasiuksesta pahan ruokamyrkytyksen, juurikin Tescosta tai Asdasta ostettuna. Lisäksi en ollut varma miten pitkään kalaa pitää uunissä pitää. Paketissa sanottiin että vaivaiset 10 minuuttia, mutta se kuulosti niin erikoisen lyhyeltä ajalta, että pidin varmuuden vuoksi puoli tuntia. Vähän kyllä jännittää että miten maha reagoi. En aio ostaa river cobbleria toistamiseen.

4 kommenttia:

  1. Iltalehden laihdutussivuilta luin Dukan dieetistä ja etsin tietoa netistä. Oli kiva vierailla sivuillasi ja tutustua asiaan eli mitä on siis kyse ! Tsemmppiä sinulle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempeistä, ne piristävät aina! Ja kiva jos löysit täältä lisätietoa. =)

    VastaaPoista
  3. WWF auttaa kalataloutta kestäväksi.

    Jos olet syönyt kalaa lounasruokalassa, olet todennäköisesti maistanut pangasiusta, eli haimonnia.

    Pangasius on yksi maailman nopeimmin yleistyvistä kalalajeista. Sitä viljellään erityisesti Vietnamissa. Kalan suosio on kasvanut Euroopassa 2000-luvulla merkittävästi.

    WWF sai joulukuussa sovituksi pangasiuksen viljelyn eettisistä ehdoista Vietnamin hallituksen ja kalateollisuuden kanssa. Sopimus takaa, että pangasiuksen viljelyssä otetaan huomioon ympäristövastuu ja sosiaalinen sekä taloudellinen vastuu.

    WWF lisää pangasius-kalan kestävien ja vastuullisten tuotteiden listalle. Eli WWF suosittelee vastuullisesti tuotetun pangasius-kalan syöntiä.

    Lähde: WWF

    30.12.2010

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmm, okei.

      Hassua kun tulee näihin vanhoihin kirjoituksiin kommentteja, mutta tuleepahan luettua omia mietelmiä parin vuoden takaa.

      Poista